BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 2,99 zł 2.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKŁADNIKI: Skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: 

Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal

Tłuszcz: 2,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g

Węglowodany: 73 g; w tym cukry: <0,5 g

Białko: 4,8 g

Sól: 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Certyfikat bio: jest

Kraj Producenta: Czechy

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl