MISO SHIRO (NA BAZIE RYŻU) BIO 300 g - LIMA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48-72 godziny
Cena: 36,94 zł 36.94
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKŁADNIKI: Ryż* (63%), soja* (23%), woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS: Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji ryżu - kilka dni. Produkt pasteryzowany.

INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:

Wartość energetyczna - 721 kJ /173 kcal

Tłuszcz - 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g

Węglowodany - 26,7 g w tym cukry: 26,7 g

Błonnik - 4,2 g

Białko - 7,9 g

Sód - 2 g

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Certyfikat bio: jest

Kraj Producenta: Belgia

Kraj pochodzenia składników: Japonia

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl