

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g - PORTO MUINOS

Opis
SKŁADNIKI: Algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS: Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Można dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do 10 razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować ok. 5 minut.
INFORMACJA ALERGENNA: Może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 3,0 g w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): Tak
WEGETARIAŃSKI: Tak
WEGAŃSKI: Tak
CERTYFIKAT BIO: Jest
Kraj Producenta: Hiszpania