MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO

Dostępność: brak - spodziewana dostawa
Cena: 14,18 zł 14.18
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: PROBIO
Kod produktu: 8595582417794

Opis

SKŁADNIKI: Skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z sorgo*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany, mąka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS: Sypka mieszanka do przygotowania chleba. Produkt bezglutenowy

INFORMACJA ALERGENNA: Możliwa obecność nasion sezamu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

Wartość energetyczna: 1497 kJ / 358 kcal

Tłuszcz: 5,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

Węglowodany: 66 g w tym cukry: 0,8 g

Błonnik: 6 g

Białko: 7,2 g

Sól: 2,5 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.

Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdży i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Certyfikat bio: jest

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl