

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO

Opis
SKŁADNIKI: Skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z sorgo*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany, mąka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS: Sypka mieszanka do przygotowania chleba. Produkt bezglutenowy
INFORMACJA ALERGENNA: Możliwa obecność nasion sezamu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1497 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdży i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
Certyfikat bio: jest