SOK Z CZERWONEJ KAPUSTY KISZONEJ Z MORINGĄ BIO 200 ml - BIO FOOD

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 6,20 zł 6.20
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKŁADNIKI: sok z czerwonej kapusty kiszonej*, mornga*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS: KISZONA KAPUSTA: Zawiera witaminy C, B12, B6, nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Wzmacnia odporność organizmu na stres. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i mózgu. Wpływa korzystnie na syntezę czerwonych krwinek oraz wzrost komórek i budowę tkanki kostnej. Występujący potas sprawia, że działa moczopędnie i odkwaszająco. Wzmaga apetyt i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Sok z kiszonej kapusty stosowany jest do płukania gardła przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Zawarte w kiszonej kapuście składniki bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej. Sproszkowane liście moringi są bardzo cenne dla zdrowia z uwagi na zawartość składników takich jak: kaempferol - silny przeciwutleniacz zmniejszający stan zapalny i mogący hamować rozprzestrzenianie się komórek rakowych rhamnetin który wykazuje potencjał do niszczenia raka prostaty isoquercetin który oddziałuje na raka pęcherza moczowego

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml:

Wartość energetyczna: 59,98 kJ / 13,93 kcal

Tłuszcz: 0,02 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g

Węglowodany: 1,87 g w tym cukry: 1,19 g

Białko: 1,26 g

Sól: 0,13 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Certyfikat bio: jest

Kraj Producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Polska

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl